Buradasın
Arnavut ciğeri nasıl yapılır püf noktaları?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arnavut ciğeri yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Ciğer seçimi: Taze, üzerindeki zarları tamamen temizlenmiş dana veya kuzu ciğeri kullanılmalıdır 13.
- Yıkama: Ciğer yıkanmamalı, süzgeçte kanının süzülmesi sağlanmalıdır 12.
- Un karışımı: Una tuz eklenmemeli, karbonat eklenebilir 12.
- Yağ miktarı ve pişirme: Az yağ kullanılarak sote gibi pişirilmeli, çok uzun pişirilmemelidir (5-8 dakika) 12.
- Baharatlar: Kekik, pul biber ve karabiber gibi baharatlar kullanılabilir 1.
- Servis: Sıcak veya ılık servis edilmelidir 1.
- Garnitür: Sumaklı soğan salatası ve patates kızartması ile servis edilebilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: