Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap mutfağında bulunan bazı tatlılar şunlardır:
- Baklava 45. İnce hamur ve ceviz ile hazırlanan, şerbet ile tatlandırılan bir tatlı çeşididir 4.
- Künefe 45. Tel tel dökme kadayıfın arasına peynir konularak hazırlanan ve üzerine şerbet dökülen bir tatlıdır 4.
- Maamoul 5. Kuru meyve, fındık veya cevizle doldurulmuş hamurdan yapılan bir kurabiyedir 5.
- Halva 5. Tahin ve şekerin birleşimiyle yapılan, üzerine fıstık veya badem serpilerek servis edilen bir tatlıdır 5.
- Muhallebi 5. Süt, şeker ve nişastadan yapılan, üzerine gül suyu veya portakal çiçeği suyu eklenerek zenginleştirilen bir tatlıdır 5.
- Asure 5. Buğday, nohut, kuru fasulye, kuru meyve ve baharatlarla hazırlanan, besleyici bir tatlıdır 5.
- Atayef 1. Gül suyu kokan kreması ve yumuşacık pişen pankekleri ile bir Arap tatlısıdır 1.
- Sahine 1. Bal, tereyağı ve tahin ile yapılan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) en sevdiği tatlılardan biridir 1.
- Ballı Fas Kurabiyesi 1. Şerbetli bir tatlıdır 1.
Arap mutfağı, zengin tatlı çeşitleriyle ünlüdür ve farklı bölgelerde farklı tatlılar bulunabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: