• Buradasın

    Arabası hamuruna ne kadar un konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arabaşı hamuru için genellikle 3 su bardağı un kullanılır 3.
    Bazı tariflerde ise 1 su bardağı mısır unu kullanılması önerilmektedir 45.
    Un miktarını belirlerken, kullanılan su ve diğer malzemelerin miktarına göre değişiklik gösterebileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish cook in a sunlit kitchen pours a smooth, crepe-like batter from a wooden spoon into a wide bowl, with a bag of flour and a jug of cold water nearby, their face focused and hands dusted with flour.

    Arabasi hamurunun kıvamı nasıl olmalı?

    Arabaşı hamurunun kıvamı, krep kıvamına gelmelidir. Hamurun kıvamını ayarlamak için: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için suyun soğuk olması gerekir. Akıcı olmaması durumunda, kaynamış su eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hamurun iyice kıvam alması için, 3,5-4 saat bekletilmesi önemlidir.
    A warm Turkish kitchen with a large wooden bowl of smooth arabaşı dough resting on a counter, covered with a clean cloth, while golden afternoon light streams through the window.

    Arabasi hamuru kaç saat bekletilir?

    Arabaşı hamurunun 3-4 saat bekletilmesi önerilir. Hamurun iyice kıvam alması ve güzelce katılaşması için bu süre gereklidir.

    Arabası hamuruna ne kadar su konur?

    Arabaşı hamuruna 10 su bardağı soğuk su konur. Ayrıca, farklı bir tarifte 12 su bardağı su kullanıldığı belirtilmiştir. Su miktarı, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 10 su bardağı soğuk su; 3 su bardağı un; 3 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün. 5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın. 6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun. 7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin. Püf noktaları: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır. Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir.