• Buradasın

    Arabası hamuruna ne kadar su konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arabaşı hamuruna 10 su bardağı soğuk su konur 3.
    Ayrıca, farklı bir tarifte 12 su bardağı su kullanıldığı belirtilmiştir 1.
    Su miktarı, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 10 su bardağı soğuk su; 3 su bardağı un; 3 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün. 5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın. 6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun. 7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin. Püf noktaları: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır. Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir.

    Arabasi hamurunun kıvamı nasıl olmalı?

    Arabaşı hamurunun kıvamı, krep kıvamına gelmelidir. Hamurun kıvamını ayarlamak için: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için suyun soğuk olması gerekir. Akıcı olmaması durumunda, kaynamış su eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hamurun iyice kıvam alması için, 3,5-4 saat bekletilmesi önemlidir.

    Arabasi hamuru kaç saat bekletilir?

    Arabaşı hamurunun 3-4 saat bekletilmesi önerilir. Hamurun iyice kıvam alması ve güzelce katılaşması için bu süre gereklidir.