• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    • Çorba

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 10 su bardağı soğuk su 3;
    • 3 su bardağı un 3;
    • 3 tatlı kaşığı tuz 3.
    Yapılışı:
    1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın 3.
    2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın 3.
    3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin 3.
    4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün 3.
    5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın 3.
    6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun 3.
    7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin 3.
    Püf noktaları:
    • Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır 3.
    • Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzet.com.tr
        1
      2. kanald.com.tr
        2
      3. yasemin.com
        3
      4. nurmutfagi.de
        4
      5. hamur.gen.tr
        5
    • Arabaşının kökeni hangi bölgeye aittir?

    • Arabaşı hamuru için farklı tarifler nelerdir?

    • Arapaşı çorbası nasıl servis edilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Arabasi hamurunun kıvamı nasıl olmalı?

    Arabaşı hamurunun kıvamı, krep kıvamına gelmelidir. Hamurun kıvamını ayarlamak için: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için suyun soğuk olması gerekir. Akıcı olmaması durumunda, kaynamış su eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hamurun iyice kıvam alması için, 3,5-4 saat bekletilmesi önemlidir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    5 kaynak

    Arabaşı çorbasının hamuru neden sert olur?

    Arabaşı çorbasının hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir: Un ve su oranı: Hamurun kıvamı için genellikle 1 litre suya 1 su bardağı un oranı kullanılır. Unun soğuk suyla açılmaması: Topaklanmaması için unu soğuk suyla açmak gerekir. Hamurun yeterince karıştırılmaması: Pürüzsüz bir kıvam alması için hamur, pişirme süresince sürekli karıştırılmalıdır. Hamurun yeterince dinlenmemesi: Hamurun iyice kıvam alması için 3,5-4 saat beklemesi önemlidir. Bu noktalara dikkat edilerek hamur daha yumuşak bir kıvam alabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • SorunGiderme
    • Hamur
    5 kaynak

    Arabaşı çorbasının hamuru neden kesilir?

    Arabaşı çorbasının hamuru, kesilerek çorbanın yanında sunulması için kesilir.
    • YemekTarifleri
    • GelenekselYemekler
    • Hamur
    5 kaynak
    A warm Turkish kitchen with a large wooden bowl of smooth arabaşı dough resting on a counter, covered with a clean cloth, while golden afternoon light streams through the window.

    Arabasi hamuru kaç saat bekletilir?

    Arabaşı hamurunun 3-4 saat bekletilmesi önerilir. Hamurun iyice kıvam alması ve güzelce katılaşması için bu süre gereklidir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    • PişirmeSüresi
    5 kaynak

    Arabaşının hamuruna süt konur mu?

    Evet, arabaşı hamuruna süt konulabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"ga710":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Farabasi-hamuru-nasil-yapilir-1376745033%3Flr%3D213%26ncrnd%3D31198","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"585939191756711378","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756711494508400-6955995862794669502-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-267-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ga71w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"ga711":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ga71w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"ga712":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler**:\n* 10 su bardağı soğuk su [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi);\n* 3 su bardağı un [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi);\n* 3 tatlı kaşığı tuz [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n\n**Yapılışı**:\n1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n\n**Püf noktaları**:\n* Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).\n* Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi","title":"Arabaşı Hamuru Tarifi","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/arabasi-hamuru-tarifi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kanald.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/arabasi-corbasi-arabasi-corbasi-tarifi-arabasi-corbasi-nasil-yapilir","title":"Arabaşı Çorbası - Arabaşı Çorbası Tarifi - Arabaşı Çorbası...","shownUrl":"https://www.kanald.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/arabasi-corbasi-arabasi-corbasi-tarifi-arabasi-corbasi-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.yasemin.com/yemek/haber/2802240-arabasi-hangi-yoreye-ait-en-kolay-arabasi-corbasi-nasil-yapilir-arabasi-corbasi-tarifi","title":"Arabaşı Hangi Yöreye Ait? En Kolay Arabaşı Çorbası Nasıl...","shownUrl":"https://www.yasemin.com/yemek/haber/2802240-arabasi-hangi-yoreye-ait-en-kolay-arabasi-corbasi-nasil-yapilir-arabasi-corbasi-tarifi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.nurmutfagi.de/arabasi-hamuru-nasil-yapilir-tarif-tutma-garantili-arabasi-hamur-tarifi/","title":"Arabaşı Hamuru Nasil Yapilir Tarif Tutma Garantili Arabasi...","shownUrl":"https://www.nurmutfagi.de/arabasi-hamuru-nasil-yapilir-tarif-tutma-garantili-arabasi-hamur-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.hamur.gen.tr/arabasi-hamuru.html","title":"Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri","shownUrl":"https://www.hamur.gen.tr/arabasi-hamuru.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Arabaşı hamuru nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/corba","text":"Çorba"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Arabaşının kökeni hangi bölgeye aittir?","url":"/search?text=Araba%C5%9F%C4%B1+hangi+y%C3%B6reye+ait%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Arabaşı hamuru için farklı tarifler nelerdir?","url":"/search?text=Araba%C5%9F%C4%B1+hamuru+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Arapaşı çorbası nasıl servis edilir?","url":"/search?text=Araba%C5%9F%C4%B1+%C3%A7orbas%C4%B1+nas%C4%B1l+servis+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Araba%C5%9F%C4%B1+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"585939191756711378","reqid":"1756711494508400-6955995862794669502-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-267-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756711494508400-6955995862794669502-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-267-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ga71w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"ga713":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/arabasi-lezzetinin-8-puf-noktasiyla-ustalara-tas-cikartin?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/arabasinin-hamuru-nasil-hazirlanir-nelere-dikkat-edilmeli.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.konyaaktuel.com/2016/12/arabasi-hamuru-nasil-yapilir-un-su-orani.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pufnoktalari.gen.tr/arabasi-hamurunun.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/son-donemin-en-populer-yemegi-arabasinin-hamuru-nasil-yapilir-1179444-myyemek?size=16&stub=1"],"header":"Arabasi hamurunun kıvamı nasıl olmalı?","teaser":"Arabaşı hamurunun kıvamı, krep kıvamına gelmelidir. Hamurun kıvamını ayarlamak için: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için suyun soğuk olması gerekir. Akıcı olmaması durumunda, kaynamış su eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hamurun iyice kıvam alması için, 3,5-4 saat bekletilmesi önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/arabasi-hamurunun-kivami-nasil-olmali-2881808735","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/arabasi-lezzetinin-8-puf-noktasiyla-ustalara-tas-cikartin?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/corbalar/arabasi-corbasi-ve-hamuru?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/26413/hamur-isleri-neden-sert-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/yasam/arabasi-corbasi-ve-hamuru-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-iste-damak-catlatan-arabasi-corbasi-tar?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.manisaaktifhaber.com/arabasi-hamuru-neden-cignenmez-arabasi-neden-hamurla-yenir?size=16&stub=1"],"header":"Arabaşı çorbasının hamuru neden sert olur?","teaser":"Arabaşı çorbasının hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir: Un ve su oranı: Hamurun kıvamı için genellikle 1 litre suya 1 su bardağı un oranı kullanılır. Unun soğuk suyla açılmaması: Topaklanmaması için unu soğuk suyla açmak gerekir. Hamurun yeterince karıştırılmaması: Pürüzsüz bir kıvam alması için hamur, pişirme süresince sürekli karıştırılmalıdır. Hamurun yeterince dinlenmemesi: Hamurun iyice kıvam alması için 3,5-4 saat beklemesi önemlidir. Bu noktalara dikkat edilerek hamur daha yumuşak bir kıvam alabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/arabasi-corbasinin-hamuru-neden-sert-olur-2896003194","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sorungiderme","text":"SorunGiderme"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/arabasi-nasil-yapilir-11746.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/arabasi-lezzetinin-8-puf-noktasiyla-ustalara-tas-cikartin?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/arabasi-corbasi-nasil-yapilir-905003?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/karaman/neyenir/arabasi-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemeksepet.com/arabasi-corba-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Arabaşı çorbasının hamuru neden kesilir?","teaser":"Arabaşı çorbasının hamuru, kesilerek çorbanın yanında sunulması için kesilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/arabasi-corbasinin-hamuru-neden-kesilir-545948515","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gelenekselyemekler","text":"GelenekselYemekler"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/arabasi-corbasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.evdebitkiseltedavi.com.tr/nasil-yapilir/arabasi-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/arabasi-corbasi-ve-hamuru-yapimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kuruyemisler.com.tr/arabasi-hamurunda-ne-var/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hyplast.com.tr/arabasi-hamuru-ne-kadar-dinlenmeli/?size=16&stub=1"],"header":"Arabasi hamuru kaç saat bekletilir?","teaser":"Arabaşı hamurunun 3-4 saat bekletilmesi önerilir. Hamurun iyice kıvam alması ve güzelce katılaşması için bu süre gereklidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/arabasi-hamuru-kac-saat-bekletilir-2515270339","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesuresi","text":"PişirmeSüresi"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a large wooden bowl of smooth arabaşı dough resting on a counter, covered with a clean cloth, while golden afternoon light streams through the window.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-fr6CBPMsmIln9M2eiZWf/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/arabasi-hamuruna-ne-katilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dilekceyazar.com.tr/yozgat-arabasi-hamuru-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayirlokmasiistanbul.com.tr/blog/pisiye-neden-sut-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.iletisimbilgisi.com.tr/tarifi/arabasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yoyuncak.com.tr/hamura-neden-sut-konur/?size=16&stub=1"],"header":"Arabaşının hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, arabaşı hamuruna süt konulabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/arabasinin-hamuruna-sut-konur-mu-4204394414","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ga71w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"ga714":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ga71w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"ga715":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ga71w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}