Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın 1.
- Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın 1.
- Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin 1.
- Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün 1.
- Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın 1.
- Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun 1.
- Hamurun sertleştiğinden emin olduktan sonra baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde yutun 1.
Püf noktası: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için mutlaka soğuk su olması gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: