• Buradasın

    Arabasi hamuru kaç saat bekletilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with a large wooden bowl of smooth arabaşı dough resting on a counter, covered with a clean cloth, while golden afternoon light streams through the window.
    Arabaşı hamurunun 3-4 saat bekletilmesi önerilir 12.
    Hamurun iyice kıvam alması ve güzelce katılaşması için bu süre gereklidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arabasi hamurunun kıvamı nasıl olmalı?

    Arabaşı hamurunun kıvamı, krep kıvamına gelmelidir. Hamurun kıvamını ayarlamak için: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için suyun soğuk olması gerekir. Akıcı olmaması durumunda, kaynamış su eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hamurun iyice kıvam alması için, 3,5-4 saat bekletilmesi önemlidir.

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 10 su bardağı soğuk su; 3 su bardağı un; 3 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün. 5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın. 6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun. 7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin. Püf noktaları: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır. Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir.