Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep pidesinin farklı olmasının bazı nedenleri:
- Tırnaklama yöntemi 12. Pidenin pişmesi sırasında ısının homojen dağılımı için yüzey alanını artırmak amacıyla yapılan bu işlem, Antep tırnaklı pidesinin ayırt edici özelliklerinden biridir 1.
- Taş fırında pişirme 23. Pideye özel bir aroma ve kıvam kazandırır 23.
- Malzeme kullanımı 3. Genellikle ince bir hamur üzerine kıyma, soğan, biber, domates gibi malzemeler konulur ve baharatlar eklenir 3.
- Besin değeri 3. Protein ve karbonhidrat açısından zengin bir besin kaynağıdır 3.
- Tarihçe 5. Gaziantep mutfağına özgü bir hamur işidir 5.
Antep pidesi, evlerde değil, sadece bu alanda tecrübeli ustaların bulunduğu mahalle fırınlarında üretilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: