Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı ve cevizli kadayıf arasındaki temel farklar şunlardır:
- Malzeme: Antep fıstıklı kadayıf, iç harcında Antep fıstığı kullanırken, cevizli kadayıf ceviz kullanır 14.
- Tat ve Aroma: Antep fıstığı, baklavaya kendine has bir aroma ve renk katar, daha yeşil bir görünüm sağlar 1. Ceviz ise daha yumuşak ve hafif acımsı bir tat sunar 1.
- Doku: Antep fıstıklı kadayıf, içindeki fıstıkların çıtırtısıyla daha kıtır bir dokuya sahiptir 1. Cevizli kadayıf ise daha homojen dağılmış ceviz parçaları sayesinde daha yumuşak bir dokuya sahiptir 1.
- Fiyat: Antep fıstığının maliyetli olması nedeniyle, Antep fıstıklı kadayıf genellikle daha pahalıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: