Buradasın
Antakya mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antakya mutfağında sıkça kullanılan bazı baharatlar:
- Zahter 134. Kahvaltılarda, et yemeklerinde ve salatalarda kullanılır 13.
- Küzbara 13. Çorba, et ve sebze yemeklerinde kullanılır 3.
- Mahlep 134. Hamur işlerine aroma verir 34.
- Kakule 14. Unlu mamuller ve baklagil yemeklerinde kullanılır 4.
- Keçiboynuzu tozu 134. Tatlı yapımında ve içeceklerde kullanılır 34.
- Reyhan 34. Salatalar, yoğurtlu mezeler ve et yemeklerinde kullanılır 34.
- El dövmesi acı biber 3. Kebap, çorba, sos ve mezelerde kullanılır 3.
- Habak 3. Çorba, et yemekleri ve salatalarda kullanılır 3.
- Şumra (rezene) 14. Unlu mamuller, tavuk yemekleri ve salatalarda kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: