Buradasın
Antakya mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antakya mutfağında sıkça kullanılan bazı baharatlar:
- Zahter 134. Kahvaltılarda, et yemeklerinde ve salatalarda kullanılır 13.
 - Küzbara 13. Çorba, et ve sebze yemeklerinde kullanılır 3.
 - Mahlep 134. Hamur işlerine aroma verir 34.
 - Kakule 14. Unlu mamuller ve baklagil yemeklerinde kullanılır 4.
 - Keçiboynuzu tozu 134. Tatlı yapımında ve içeceklerde kullanılır 34.
 - Reyhan 34. Salatalar, yoğurtlu mezeler ve et yemeklerinde kullanılır 34.
 - El dövmesi acı biber 3. Kebap, çorba, sos ve mezelerde kullanılır 3.
 - Habak 3. Çorba, et yemekleri ve salatalarda kullanılır 3.
 - Şumra (rezene) 14. Unlu mamuller, tavuk yemekleri ve salatalarda kullanılır 4.
 
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: