Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananasın sirkeye dönüşmesi için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeler: 1 adet olgun ananas (kabukları ve içi), 1 litre içme suyu, 1 yemek kaşığı doğal bal veya pekmez, 1 çay bardağı doğal sirke (elma veya üzüm sirkesi) 12.
- Hazırlanışı:
- Ananası güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın 1.
- Doğranmış ananas parçalarını cam bir kavanoza yerleştirin 1.
- Üzerine 1 litre içme suyunu ekleyin 1.
- Balı ya da pekmezi de ilave edip karıştırın 1.
- Mayalanmayı kolaylaştırmak için doğal elma ya da üzüm sirkesinden 1 çay bardağı kadar ekleyin 1.
- Kapatma: Kavanozun ağzını tülbentle kapatıp lastikle sabitleyin 1.
- Fermentasyon: Direkt güneş ışığı almayan, serin ve hava alan bir yerde bekletin 1. Her gün temiz bir kaşıkla karıştırarak 2-3 hafta kadar fermente olmasını sağlayın 1.
- Süzme: Üzerinde sirke anası (jel kıvamında bir tabaka) oluşmaya başladığında mayalanma başlamış demektir 1. Sirke istediğiniz yoğunluğa geldiğinde süzerek başka bir cam şişeye alın ve buzdolabında muhafaza edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: