Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananas sirke anası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet olgun ananas (kabukları ve içi) 12;
- 1 litre içme suyu 12;
- 1 yemek kaşığı doğal bal veya pekmez 12;
- 1 çay bardağı doğal sirke (elma veya üzüm sirkesi) 12;
- Cam kavanoz 1;
- Temiz bir tülbent veya bez (ağzını örtmek için) 1;
- Lastik 1.
Hazırlanışı:
- Ananası güzelce yıkayıp küp küp doğrayın 12.
- Doğranmış ananas parçalarını cam kavanoza yerleştirin 12.
- Üzerine 1 litre içme suyunu ekleyin 12.
- Balı veya pekmezi de ilave edip karıştırın 12.
- Mayalanmayı kolaylaştırmak için doğal elma ya da üzüm sirkesinden 1 çay bardağı kadar ekleyin 12.
- Kavanozun ağzını tülbentle kapatıp lastikle sabitleyin 12.
- Direkt güneş ışığı almayan, serin ve hava alan bir yerde bekletin 1.
- Her gün temiz bir kaşıkla karıştırarak 2-3 hafta kadar fermente olmasını sağlayın 12.
- Üzerinde sirke anası (jel kıvamında bir tabaka) oluşmaya başladığında mayalanma başlamış demektir 1.
- Sirke istediğiniz yoğunluğa geldiğinde süzerek başka bir cam şişeye alın ve buzdolabında muhafaza edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: