Buradasın
Sirke anası ve beyaz sirke nasıl elde edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sirke Anası Elde Etme:
Sirke anası, doğal fermantasyon işlemi sonucunda sirke üzerinde kendiliğinden oluşan opak, jelimsi bir tabakadır 4.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Cam bir kavanozda, minik minik doğranmış meyveler, nohut, bulgur ve organik bal ile temiz içme suyunu karıştırın 4.
- Kavanozun ağzını ince bir tülbent ile kapatın ve 20 gün boyunca kuru, ışık geçirmeyen, karanlık ve serin bir ortamda bekletin 4.
- 2 gün arayla malzemeleri karıştırın 4.
- 20 gün sonunda, kavanozun üstünde jelimsi kıvamda ve opak bir tabaka oluşur; bu, sirke anasıdır 4.
Beyaz Sirke Elde Etme:
Malzemeler:
Üretim Aşamaları:
- Hammadde Seçimi: Üretimde genellikle şeker kamışı, mısır veya buğday gibi tahıllar kullanılır 1.
- Fermantasyon: Bakteriler, etanolden asetik asit üretir 1. Bu süreç, kontrollü sıcaklık ve nem altında gerçekleşir 1.
- Seyreltme: Ortaya çıkan yüksek konsantrasyonlu sirke, su ile karıştırılarak tüketim için uygun hale getirilir 1.
- Filtrasyon ve Ambalajlama: Sirke, safsızlıklardan arındırılır ve paketlenir 1.
Beyaz sirke yaparken sirke anası kullanmak gerekli değildir; modern yöntemlerle de üretilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: