Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anadolu'nun yöresel ekmeklerinden bazıları şunlardır:
- Yufka 12. Buğday un, su ve tuzdan yapılan, uzun süre dayanabilen bir ekmek türüdür 2.
- Bazlama 123. Özellikle Çukurova Bölgesi'nde popüler olan, mayalı bir ekmek çeşididir 2.
- Lavaş 124. Mayalı bir ekmek türü olup, yufka ekmeği olarak da adlandırılabilir 2.
- Kete 12. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yaygın olan, besleyici bir ekmek çeşididir 2.
- Vakfıkebir ekmeği 125. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesiyle özdeşleşmiş, bayatlamayan bir ekmek türüdür 2.
- Taş fırın ekmeği 24. Fırında ısınan çakıl taşları üzerinde pişirilen klasik bir Anadolu ekmeğidir 2.
- Somun 23. Anadolu'nun en yaygın ekmek türlerinden biridir 2.
- Mısır ekmeği 234. Doğu Karadeniz Bölgesi'ne özgü, genellikle maya kullanılmadan yapılan bir ekmek çeşididir 2.
- Gobit 4. Ankara'ya özgü, kabarık ve yumuşak bir ekmek türüdür 4.
- Halka 34. Niğde'ye özgü, U şeklinde yapılan bir ekmek çeşididir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: