Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Araköy ekmeğinin bazı özellikleri:
- Doğallık: Sadece ekşi maya, su, un ve tuz kullanılarak yapılır, katkı maddesi içermez 124.
- Uzun süre tazeliğini koruma: Doğal koşullarda 7 gün, buzdolabında ise 10 gün tazeliğini korur 23.
- Dayanıklılık: Kabuğu oldukça serttir ve kesilmediği sürece kolay kolay bayatlamaz 1.
- Gramaj: Ortalama 4-4,5 kilogram ağırlığındadır 23.
- Üretim: Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Araköy köyünde taş fırınlarda üretilir 234.
- Sipariş: Türkiye'nin dört bir yanına ve hatta yurt dışına siparişlerle gönderilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: