Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Araköy ekmeğinin özellikleri şunlardır:
- Uzun Süre Tazeliğini Koruma: Araköy ekmeği, doğal koşullarda 7 gün, buzdolabında ise 10 gün boyunca tazeliğini koruyabilir 23.
- Ekşi Maya Kullanımı: Ekmek, ekşi maya ve tam buğday unu ile yapılır, tuz ve su dışında hiçbir katkı maddesi içermez 23.
- Sert Kabuk: Ekmeğin kabuğu oldukça serttir ve kesilmediği sürece kolay kolay bayatlamaz 1.
- Coğrafi İşaret: 04.09.2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 1.
- Üretim Yeri: Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Araköy köyünde üretilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: