Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ana yemek ve ara sıcak servisi, yemek organizasyonlarının önemli aşamalarındandır ve belirli kurallara göre yapılır.
Ana yemek servisi şu şekilde yapılır:
- Tabakların Hazırlanması: Ana yemekler, önceden ısıtılmış ana yemek tabaklarına konur 2.
- Servis Elemanı: Servis elemanı, sağ eline büyük boy kaşığı, sol eline de büyük boy çatalı alarak yemekleri tabağın ön tarafına yerleştirir 2.
- Garnitür ve Soslar: Sebze garnitürleri sağ tarafa, karbonhidrat garnitürleri sol tarafa konulur ve yemeğin sosu etin sol tarafına dökülür 2.
- Servis Yönü: Yemekler, servis edilen kişinin sol tarafından masaya konur 3.
Ara sıcak servisi ise ana yemeğe geçmeden önce yapılır ve genellikle şu seçenekler sunulur:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: