Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ana yemek ve ara sıcak servisi şu şekilde yapılabilir:
- Ana yemek servisi:
- Ara sıcak servisi:
Servis sırasında dikkat edilmesi gerekenler:
- Misafirlerin özel sebepleri, hastalıkları veya dini inançları nedeniyle yiyemeyecekleri yemekler olabilir 1. Bu tür durumlar başlangıçta sorulup menüden çıkarılabilir veya o kişiye özel bir alternatif hazırlanabilir 1.
- Misafirleri zor durumda bırakabilecek fazla acı, baharatlı ve sarımsaklı yiyeceklerden uzak durulmalıdır 1.
- Misafirperverlik açısından, ev sahibinin yemeğin güzel yerini karşı tarafa servis etmesi gerekir 1.
- Servis, ev sahibinin sağından başlanarak yapılmalıdır 1.
- Önemli konukların ağırlandığı bir günde, ilk yemek onur konuğuna servis edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: