Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alerjenler ve çapraz bulaşma eğitimi, gıda işletmelerinde ve mutfaklarda alerjen kontaminasyonunu önlemeye yönelik uygulamaları ve protokolleri kapsar 2. Bu eğitim, aşağıdaki konuları içerir:
- Gıda alerjenlerinin tanımlanması 23. Ülkeye göre değişen yasal düzenlemelere göre alerjenlerin belirlenmesi ve işletme içinde alerjen içeren maddelerin listelenmesi 3.
- Çapraz bulaşmanın önlenmesi 23. Alerjen ve alerjen olmayan gıdalar arasında fiziksel veya zamansal ayrım yapılması, özel ekipman kullanımı ve temizlik prosedürleri gibi yöntemlerin uygulanması 23.
- Personel eğitimi 25. Personelin hijyen ve gıda güvenliği konusunda eğitilmesi, belirli aralıklarla güncellenen eğitim programlarıyla hataların en aza indirilmesi 25.
- Ürün bilgisi ve tüketici bilinci 2. Tüketicilerin gıda ürünlerinin alerjen yapısı hakkında doğru bilgiye erişebilmesi için etiketleme ve iletişim stratejileri 2.
Bu eğitim, gıda alerjisi olan tüketicilerin güvenliğini sağlamak, yasal gerekliliklere uymak ve işletme itibarını korumak açısından önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: