Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çapraz bulaşmayı önlemek için uygulanabilecek bazı yöntemler:
- Ayrı kesme tahtaları ve mutfak gereçleri kullanmak: Çiğ et, sebze gibi farklı gıdalar için ayrı kesme tahtaları ve bıçaklar kullanılmalıdır 124.
- El hijyenine dikkat etmek: Çiğ gıdalara dokunduktan sonra mutlaka eller yıkanmalıdır 125.
- Gıdaları doğru sıcaklıkta saklamak: Buzdolabı sıcaklığı genellikle 4°C veya daha düşük, dondurucu sıcaklığı ise -18°C veya daha düşük olmalıdır 12. Çiğ ve pişmiş yiyecekler ayrı ayrı saklanmalıdır 12.
- Kişisel hijyene özen göstermek: Öksürürken veya hapşırırken ağız kapatılmalı ve ardından eller yıkanmalıdır 2.
- Kimyasalları gıdalardan uzak tutmak: Gıdalar ve kimyasallar aynı ortamda muhafaza edilmemelidir 2.
- Çalışma alanlarını temiz tutmak: Mutfak tezgahları, kesme tahtaları ve diğer mutfak gereçleri her kullanımdan sonra iyice temizlenmelidir 125.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: