Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka bir yüzeye transfer olmasıdır 14.
Çapraz kontaminasyon dört ana kaynaktan meydana gelir:
- Gıdalar 14. Çiğ ve bozulmaya yatkın gıdalar zararlı bakterileri barındırabilir 1.
- İnsanlar 14. Özellikle eller, düşük oranlarda bakteri bulunsa da, gıdalara bulaşarak onları güvensiz hale getirebilir 1.
- Ekipman 14. Ekipmanların çatlak ve yarıklarında bakteriler yaşayabilir ve uygun yıkanmadığında diğer gıdalara taşınabilir 1.
- Çalışma alanları 14. Masa yüzeyleri gibi alanlar, insanlar, çiğ gıdalar ve kirli ekipmanlarla temas eder 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: