Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabaş yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 3 adet alabaş 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı un 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1/2 adet limon 1;
- 1 adet portakal 1;
- 1 çorba kaşığı toz şeker 1;
- Yeterince su 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Alabaşları soyup irice doğrayın ve yarım limon suyu kattığınız suyun içinde bekletin 1.
- Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve unu bir tencereye koyup yarım çay bardağı zeytinyağı ile hafifçe kavurun 1.
- Halka doğranmış havucu ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin 1.
- Alabaş, toz şeker, limon suyu ve tuzu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın 1.
- Bir buçuk su bardağı su ekleyip önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pişmeye yakın yarım limon kabuğu rendesi ilave edin 1.
- Piştikten sonra servis tabağına alıp kalan yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin 1. Kıyılmış dereotu ile süsleyip soğuduktan sonra servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: