Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı alabaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet büyük boy alabaş 1;
- 3 adet orta boy havuç 1;
- 1 baş soğan 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 adet limon 1;
- Zeytinyağı 1;
- Tuz 1;
- 1 adet kesme şeker 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 1 su bardağı su 1;
- Yarım su bardağı portakal suyu 1;
- Bir tutam dereotu 1.
Yapılışı:
- Kohlrabi soyulur, büyük parçalar halinde doğranır ve yarım limon suyu ile suyun içinde bekletilir 1.
- Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır, zeytinyağında kavrulur 1.
- Un katılır ve kavrulmaya devam edilir 1.
- İri doğranmış havuç eklenir, kavrulmaya devam edilir 1.
- Daha sonra kohlrabi sudan alınarak eklenir, bir kesme şeker ve tuzu atılır 1.
- Üzerine yarım limon suyu, 1 bardak su, yarım bardak portakal suyu eklenerek pişmeye bırakılır 1.
- Sebzeler yumuşadığında, üzerine ince kıyılmış dereotu atılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: