• Buradasın

    Alabaş hangi yemeklere konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alabaş, çeşitli yemeklere eklenebilir:
    • Salatalar: Rendelenmiş veya ince dilimlenmiş alabaş, marul ve havuç ile karıştırılarak zeytinyağı eşliğinde ferah bir salata hazırlanabilir 13.
    • Çorbalar: Alabaşın kökü çorbalarda kullanılabilir, rendelenmiş alabaş sebze çorbalarına eklenerek kıvamlı bir tat elde edilebilir 13.
    • Ana Yemekler: Alabaşın yumru kısmı, et yemeklerinin içine eklenebilir veya fırınlanarak, haşlanarak tüketilebilir 14.
    • Garnitür: Alabaş, ana yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilebilir 25.
    • Mezeler: Alabaş, kızartılarak veya kavrularak meze olarak sunulabilir 25.
    • Sarma: Alabaşın yaprakları ile sarma yapılabilir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alabaş çiğ yenir mi?

    Evet, alabaş çiğ olarak yenebilir. Alabaşın çiğ hali oldukça lezzetlidir ve gevrek yapısıyla salatalara veya atıştırmalık tabaklarına mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Doğrudan atıştırmalık olarak, kabuğunu soyup dilimleyerek tuz veya limon eşliğinde tüketilebilir. Ayrıca, rendelenmiş veya ince dilimlenmiş alabaşı marul, havuç ve zeytinyağıyla karıştırarak ferah bir salata hazırlanabilir.

    Alabaş salatası nasıl yapılır?

    Yoğurtlu alabaş salatası tarifi: Malzemeler: 1 orta boy alabaş; 2 orta boy havuç; 5 tepeleme yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt; 1 diş sarımsak; Tuz; Üzeri için zeytinyağ, kıyılmış maydanoz, pul biber ve çekilmiş ceviz. Hazırlanışı: 1. Alabaşı ve havuçları soyup rendeleyin. 2. Üzerine yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın. 3. Salatayı servis tabağına yayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Alternatif alabaş salatası tarifi: Malzemeler: 2 küçük boy alabaş; Yarım demet maydanoz; 5 dal dereotu; 1 limon; 1 tatlı kaşığı sumak; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Alabaşları yıkayıp kabuğunu soyun ve incecik doğrayın. 2. Geniş bir kaba alın, üzerine ince doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin. 3. Sos için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. 4. Güzelce karıştırıp servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyin.

    Alabaşın tadı neye benzer?

    Alabaşın tadı, biraz daha tatlı olmasına rağmen brokoli sapı ve lahananınkine benzer olarak tanımlanır. Özellikle genç sap, daha az tatlı olsa da, bir elma kadar kütür kütür ve sulu olabilir.

    Alabaş yemeği nasıl yapılır?

    Zeytinyağlı alabaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet büyük boy alabaş; 3 adet orta boy havuç; 1 baş soğan; 1 diş sarımsak; 1 adet limon; Zeytinyağı; Tuz; 1 adet kesme şeker; 1 yemek kaşığı un; 1 su bardağı su; Yarım su bardağı portakal suyu; Bir tutam dereotu. Yapılışı: 1. Kohlrabi soyulur, büyük parçalar halinde doğranır ve yarım limon suyu ile suyun içinde bekletilir. 2. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır, zeytinyağında kavrulur. 3. Un katılır ve kavrulmaya devam edilir. 4. İri doğranmış havuç eklenir, kavrulmaya devam edilir. 5. Daha sonra kohlrabi sudan alınarak eklenir, bir kesme şeker ve tuzu atılır. 6. Üzerine yarım limon suyu, 1 bardak su, yarım bardak portakal suyu eklenerek pişmeye bırakılır. 7. Sebzeler yumuşadığında, üzerine ince kıyılmış dereotu atılır. İstenirse sıcak, istenirse soğuk servis edilebilir.