Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabaş, çeşitli yemeklere eklenebilir:
- Salatalar: Rendelenmiş veya ince dilimlenmiş alabaş, marul ve havuç ile karıştırılarak zeytinyağı eşliğinde ferah bir salata hazırlanabilir 13.
- Çorbalar: Alabaşın kökü çorbalarda kullanılabilir, rendelenmiş alabaş sebze çorbalarına eklenerek kıvamlı bir tat elde edilebilir 13.
- Ana Yemekler: Alabaşın yumru kısmı, et yemeklerinin içine eklenebilir veya fırınlanarak, haşlanarak tüketilebilir 14.
- Garnitür: Alabaş, ana yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilebilir 25.
- Mezeler: Alabaş, kızartılarak veya kavrularak meze olarak sunulabilir 25.
- Sarma: Alabaşın yaprakları ile sarma yapılabilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: