Zeytinyağlı alabaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet büyük boy alabaş; 3 adet orta boy havuç; 1 baş soğan; 1 diş sarımsak; 1 adet limon; Zeytinyağı; Tuz; 1 adet kesme şeker; 1 yemek kaşığı un; 1 su bardağı su; Yarım su bardağı portakal suyu; Bir tutam dereotu. Yapılışı: 1. Kohlrabi soyulur, büyük parçalar halinde doğranır ve yarım limon suyu ile suyun içinde bekletilir. 2. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır, zeytinyağında kavrulur. 3. Un katılır ve kavrulmaya devam edilir. 4. İri doğranmış havuç eklenir, kavrulmaya devam edilir. 5. Daha sonra kohlrabi sudan alınarak eklenir, bir kesme şeker ve tuzu atılır. 6. Üzerine yarım limon suyu, 1 bardak su, yarım bardak portakal suyu eklenerek pişmeye bırakılır. 7. Sebzeler yumuşadığında, üzerine ince kıyılmış dereotu atılır. İstenirse sıcak, istenirse soğuk servis edilebilir.