Buradasın
Aksaray şerbetli pidesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aksaray şerbetli pidesi yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 yemek kaşığı maya, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, un 12.
- İç harcı için: 1 su bardağı tuzsuz lor, 1 su bardağı kaşar peyniri, 1 su bardağı küflü peynir 12.
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 12.
- Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu 23.
Yapılışı:
- Hamur yoğurma: Un, şeker ve su karıştırılır, maya ve tuz eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur 23. Hamur 1 saat dinlendirilir 23.
- İç harcı hazırlama: Peynirler bir kapta karıştırılır 12.
- Pide şekillendirme: Hamur bezelere ayrılır, merdaneyle oval açılıp uzatılır, iç harç konur ve iki taraftan kapatılıp tepsiye alınır 123.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 veya 200 derece fırında pişirilir 123.
- Servis: Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı sürülür, enlemesine dilimlenir ve soğumuş şerbet gezdirilir 123.
Aksaray şerbetli pidesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve Aksaray mutfağında kahvaltılarda tüketilmektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: