Buradasın
Aksaray şerbetli pidesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aksaray şerbetli pidesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 1 paket yaş maya, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiği kadar un 13.
- İç harcı için: 1 su bardağı tuzsuz lor, 1 su bardağı rende kaşar, 1 su bardağı küflü peynir 13.
- Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1.
- Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu 13.
Yapılışı:
- Un, şeker ve suyu karıştırarak hamuru yoğurun 24. Üzerine yaş maya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun 24.
- Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve 1 saat dinlendirin 24.
- Bu arada şerbeti hazırlayın: su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın 24.
- Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alarak merdaneyle oval şekilde açın ve boyunu uzatın 23.
- Uzunlamasına peynir karışımından oluşan içi koyup peynirler görünmeyecek şekilde iki taraftan kapatın 23.
- Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin 24.
- Fırından çıkınca pidelerin üzerine tereyağı sürün ve 4 parmak eninde kesin 13.
- Son olarak soğuyan şerbeti pidelerin üzerinde gezdirin ve servis edin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: