Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana Karakuş Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- Hamur için:
- Hamuru açmak için:
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1.
- İç harcı için:
- 100 gram ceviz 1.
- Şerbet için:
- Kızartma için:
- 2 su bardağı sıvı yağ 1.
- Servis için:
- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu 1.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Toz şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın, limon suyunu ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın 12.
- Hamuru yoğurun: Sıvı malzemeleri karıştırın, kabartma tozu ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğurun 12. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve 30 dakika dinlendirin 12.
- Hamuru açın: Her bir parçayı nişasta yardımıyla baklava hamuru inceliğinde açın ve oklavaya dolayarak akordeon şeklinde katlayın 12.
- İç harcı ekleyin: Katların arasına cevizleri yerleştirin 12.
- Kızartma: Geniş bir tavada yağı ısıtın ve hamurları önlü arkalı kızartın 12.
- Şerbetleme: Kızaran hamurları soğuk şerbete atıp 2 dakika bekletin ve servis tabağına alın 12.
- Servis: Oda sıcaklığına gelen tatlıları Antep fıstığı tozu ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: