Adana Karakuş Tatlısı Tarifi: Malzemeler: Hamur için: 1 yumurta; 1 su bardağı yoğurt; 1/2 su bardağı su; 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 4,5 su bardağı un; 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1 tutam tuz. Hamuru açmak için: 3 yemek kaşığı mısır nişastası. İç harcı için: 100 gram ceviz. Şerbet için: 2,5 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; 1 çay kaşığı limon suyu. Kızartma için: 2 su bardağı sıvı yağ. Servis için: 1 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Toz şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın, limon suyunu ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. 2. Hamuru yoğurun: Sıvı malzemeleri karıştırın, kabartma tozu ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğurun. 3. Hamuru açın: Her bir parçayı nişasta yardımıyla baklava hamuru inceliğinde açın ve oklavaya dolayarak akordeon şeklinde katlayın. 4. İç harcı ekleyin: Katların arasına cevizleri yerleştirin. 5. Kızartma: Geniş bir tavada yağı ısıtın ve hamurları önlü arkalı kızartın. 6. Şerbetleme: Kızaran hamurları soğuk şerbete atıp 2 dakika bekletin ve servis tabağına alın. 7. Servis: Oda sıcaklığına gelen tatlıları Antep fıstığı tozu ile servis edin. Püf Noktası: Soğuk şerbet ve sıcak tatlı denklemi bu tatlıda da geçerlidir, bu yüzden öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmalısınız.