Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana böreğinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Kullanılan malzemeler: Adana böreği, baklavalık ve böreklik yufkanın bir arada kullanılması ve doğal tereyağı ile hazırlanmasıyla klasik böreklerden ayrılır 23. İç harcında beyaz peynir, kaşar ve eritme peyniri kullanılır 23.
- Pişirme tekniği: Taş fırında odun ateşinde pişirilmesi, böreğin dışı çıtır, içi yumuşak ve sulu kalmasını sağlar 1.
- Peynirin özelliği: Kullanılan peynirin yapısından dolayı börek, yenildikçe uzar 24.
- Sosyal medya etkisi: Böreğin popülerleşmesinde, özellikle Ender Şire'nin çektiği ve viral olan videonun etkisi olmuştur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: