Açma hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için); 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 125 g eritilmiş tereyağı; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı); 1 küçük paket instant maya; 6-7 su bardağı un. Yapılışı: 1. Derin bir kapta 1 yumurta, 1 yumurta akı, süt, su, tereyağı, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu elinizle karıştırın. 2. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. 3. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. 4. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar dinlendirin. 5. Dinlendirdikten sonra bezelere ayırın ve her bir bezeyi çubuk şekline getirin. 6. Çubuk şekline getirdiğiniz hamuru düğüm yapıp düğümün bir ucunu altına kıvırın. 7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yarım saat daha dinlendirin. 8. Ayırdığınız yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı süt koyup çırpın, açmaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. 9. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.