Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abdigör köftesinin özellikleri şunlardır:
- Etin Dövülme Yöntemi: Abdigör köftesi, yağsız etin tahta tokmakla dövülerek kıyma kıvamına getirilmesi ile yapılır 12.
- İsim Kökeni: Köftenin adı, İshakpaşa Sarayı’nın mimarı olan Çolak Abdi Paşa’dan gelmektedir 3.
- Sağlıklı Pişirme: Köftenin haşlama suyunda pişirilmesi, etin suyunu kaybetmemesini ve pilava lezzet katmasını sağlar 3.
- Ek Malzemeler: Soğan, karabiber, toz biber ve tuz gibi baharatlar ile zenginleştirilir 12.
- Yöresel Lezzet: Ağrı mutfağına ait olan bu köfte, yöre halkı tarafından çok sevilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: