Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abdigör köftesinin bazı özellikleri:
- Malzeme: Yağsız ve siniri alınmış sığır but eti, yumurta, kuru soğan, un, su ve tuz ile hazırlanır 12.
- Hazırlık: Sal adı verilen taş tezgahlarda macun haline gelinceye kadar dövülerek yapılır 15.
- Pişirme: Kaynar suda haşlanarak pişirilir 24.
- Servis: Genellikle pirinç pilavı ile servis edilir 12.
- Tarihçe: 18. yüzyılda, İshakpaşa Sarayı'nın mimarı Çolak Abdi Paşa için aşçılar tarafından geliştirilmiştir 14.
- Popülerlik: Ağrı, Doğubayazıt, Iğdır ve Kars'ta bilinir ve sevilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: