Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağrı Abdigör Köftesi Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram dana veya kuzu eti (sinirsiz ve yağsız, dövülmüş) 5;
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 5;
- 1 çay bardağı pirinç 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5;
- 1 çay kaşığı karabiber 5;
- 1 çay kaşığı kimyon 5;
- 1 adet yumurta 5;
- 1 yemek kaşığı un 5;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 5;
- 6 su bardağı sıcak su 5.
Yapılışı:
- Eti Hazırlayın: Eti sinirlerinden arındırın ve havan veya keski ile macun kıvamına gelene kadar dövün 5.
- Pirinci Haşlayın: Pirinci yıkayıp süzün, kaynar su içinde yumuşayana kadar haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın 5.
- Köfte Harcını Yapın: Dövülmüş eti geniş bir kaba alın 5. Üzerine haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, un, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin 5. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve yumuşak bir kıvam elde edin 5.
- Şekil Verin: Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak ve hafif yassı köfteler yapın 5.
- Köfteleri Haşlayın: Büyük bir tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın 5. Kaynar suya köfteleri dikkatlice ekleyin ve orta ateşte 30 dakika haşlayın 5.
- Servis: Servis tabağına köfteleri alın, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: