Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
63 yaşında diyabet hastası bir kişinin ne yemesi gerektiği konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
63 yaşında diyabet hastası bir kişinin tüketebileceği bazı gıdalar:
- Tam tahıllar: Bulgur, karabuğday, esmer pirinç, tam buğday ekmeği 12.
- Sebzeler: Ispanak, brokoli, kabak, lahana, havuç 12.
- Kurubaklagiller: Mercimek, nohut, kuru fasulye 12.
- Yağsız proteinler: Izgara tavuk, hindi, balık, yumurta ve az yağlı süt ürünleri 12.
- Meyveler: Elma, armut, çilek, böğürtlen, greyfurt (porsiyon kontrolüyle) 12.
- Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, avokado, ceviz, badem 12.
- Yulaf ve keten tohumu: Kan şekeri üzerinde olumlu etkileri vardır 1.
Kaçınılması gereken bazı gıdalar:
- Şekerli, kızartılmış ve işlenmiş gıdalar 14.
- Bal, reçel, marmelat gibi yüksek şeker içeren ürünler 23.
- Tereyağı, iç yağ, sakatat gibi yüksek yağ içeren besinler 34.
Beslenme düzeni:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: