Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tip-2 diyabet hastalarının ne kadar yemesi gerektiği, kişisel özelliklerine (kilo, boy, yaş, cinsiyet vb.) ve sağlık durumlarına göre değişir 2.
Genel olarak, diyabet hastalarının 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde beslenmesi önerilir 24. Bu, kan şekerinin daha dengeli bir seviyede kalmasına yardımcı olur 4.
Ara öğünlerde taze meyve, kuru yemiş, ayran, peynir, galeta, grissini veya süt tüketilebilir 2. Ana öğünlerde ise kalsiyum kaynağı (yoğurt, az yağlı beyaz peynir vb.) ve lifli gıdalar (tam tahıl ekmeği, sebzeler) tercih edilmelidir 34.
Diyet programı için mutlaka bir diyetisyene danışmak gereklidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: