Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastalarına uygun yemek listesi, bir diyetisyen tarafından hazırlanmalıdır.
Şeker hastalarına önerilen bazı yemekler:
- Ana öğünler: Yoğurt, ayran veya cacık; esmer ekmek; brokoli, havuç, yeşillik, biber ve domates gibi sebzeler; portakal, kavun, kivi, greyfurt, elma ve muz gibi meyveler 12.
- Ara öğünler: Süt, yoğurt veya ayran 4.
- Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, avokado, ceviz, badem 5.
- Tam tahıllı ürünler: Bulgur, karabuğday, esmer pirinç, tam buğday ekmeği 5.
- Kurubaklagiller: Mercimek, nohut, kuru fasulye 5.
Kaçınılması gereken yiyecekler:
- Bal, marmelat, dondurma, reçel, pekmez 3.
- Tereyağı, margarin 3.
- Biftek, sosis, salam gibi yüksek yağ oranına sahip gıdalar 3.
- Hazır çorbalar, çikolatalar, bulyonlar, bisküviler 3.
- Hamur işi yiyecekler 3.
- Alkollü içecekler 3.
Genel öneriler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: