Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
3 dakikada rafadan yumurta yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Cezveye su ve yumurta konur 1.
- Su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha pişirilir ve sudan çıkarılır 1.
Rafadan yumurta yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Yumurta taze olmalıdır 5.
- Yumurta, kaynar suya koymadan önce oda sıcaklığına getirilmelidir 5. Bu, çatlamayı önler 5.
- Yumurta, kaynar suya yavaşça bırakılmalıdır 5.
- Suyun kaynama derecesi düşürülmemelidir 5.
Rafadan yumurta için ideal haşlama süresi 3 ila 4 dakikadır 25. Bu süre, yumurtanın beyazının pişmesini, sarısının ise akışkan kalmasını sağlar 25.
Yumurta haşlama süreleri, yumurtanın boyutuna, suyun başlangıç sıcaklığına ve tencerenin tipine göre değişiklik gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: