3 çeşit yemek menüsü oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Yemeklerin Belirlenmesi: Menüye dahil edilecek yemeklerin listesini yapın 12. Bu yemekler, başlangıç, ana yemek ve tatlı gibi kategorilere ayrılmalıdır 23.
- Fiyatlandırma: Yemeklerin maliyetlerini hesaplayarak fiyatlarını belirleyin 34. Gıda maliyetinin, satış fiyatının %25-35'ini oluşturmasına dikkat edin 1.
- Menü Düzeni: Menünün düzenini planlayın 13. Örneğin, en karlı ve popüler yemekleri orta kısma, sağ üst köşeye ana yemekleri, sol üst köşeye ise meze gibi karlı öğeleri yerleştirin 1.
- Menü Tasarımı: Menüyü, profesyonel bir grafik tasarımcı ile çalışarak veya özel programlar kullanarak tasarlayın 4. Estetik ve okunabilir olmasına özen gösterin 4.
- Son Kontrol ve Baskı: Menüyü online olarak oluşturup PDF formatında indirin ve ihtiyaç duyduğunuz sayıda basılı kopya hazırlayın 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: