Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 porsiyon fasulye yoğurtlaması genellikle 198,8 gram olup, 134,4 kalori içerir 2.
Malzemeler:
- yarım kg taze fasulye 1;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1;
- kırmızı biber 1;
- tuz 1.
Hazırlanışı:
- Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra boylarına göre 2 veya 3 parçaya bölün 1.
- 1 tatlı kaşık tuz eklenmiş çok az suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın 1.
- Yoğurdu fasulyenin haşlama suyuyla inceltin, ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın 1.
- Yoğurt karışımını tencereden aldığınız, suyunu süzdüğünüz fasulyelerin üzerine gezdirin 1.
- Tereyağını tavada eritip içine kırmızı biber koyarak hafifçe yakın ve biberli yağı yoğurt üzerine gezdirin 1.
Bu değerler, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: