Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 porsiyon fasulye yoğurtlaması genellikle 198,8 gram olup, 134,4 kalori içerir 2.
Malzemeler:
- yarım kg taze fasulye 1;
 - 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
 - 4 diş sarımsak 1;
 - 2 çorba kaşığı tereyağı 1;
 - kırmızı biber 1;
 - tuz 1.
 
Hazırlanışı:
- Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra boylarına göre 2 veya 3 parçaya bölün 1.
 - 1 tatlı kaşık tuz eklenmiş çok az suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın 1.
 - Yoğurdu fasulyenin haşlama suyuyla inceltin, ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın 1.
 - Yoğurt karışımını tencereden aldığınız, suyunu süzdüğünüz fasulyelerin üzerine gezdirin 1.
 - Tereyağını tavada eritip içine kırmızı biber koyarak hafifçe yakın ve biberli yağı yoğurt üzerine gezdirin 1.
 
Bu değerler, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: