• Buradasın

    Sütten kaymak ayırma makinesi nasıl çalışır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sütten kaymak ayırma makinesi, merkezkaç kuvveti kullanarak çalışır 34. Temel çalışma prensibi şu şekildedir:
    1. Yüksek hızda dönme 34. Makine, içindeki diskleri yüksek hızla döndürür 34.
    2. Yoğunluk farkı 34. Farklı yoğunluktaki sıvı ve katı partiküller ayrıştırılır 34.
    3. Ayrılma 34. Yoğunluk farkı sayesinde, krema (kaymak) yukarı çıkarken, yağsız süt altta kalır 34.
    Kullanım adımları:
    1. Sütün hazırlanması 2. Süt, makineye konulmadan önce iyice süzülmeli ve sağıldığı andaki sıcaklığında (35°C-36°C) olmalıdır 2.
    2. Makinenin hazırlanması 2. Fiş 220 V topraklı prize takılır ve ürün katalogu yardımıyla parçalar yerleştirilir 2.
    3. Kullanım 2. Büyük bir kova süt çıkan yere, küçük bir kova ise krema çıkan yere yerleştirilir 2. Makine çalıştırılır ve işlem tamamlanır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sütün kaymağını en iyi ne çıkarır?

    Sütün kaymağını en iyi çıkaran yöntem, sütü en az 24 saat buzdolabında bekletmektir. Diğer yöntemler ise şunlardır: - Tahta kaşık kullanmak: Tencerenin ağız kısmına yatay bir şekilde yerleştirilen tahta kaşık, büyük fokurtuları ve taşmayı önler. - Cam malzeme koymak: Tencereye sütü ekledikten sonra ortasına ısıya dayanıklı porselen veya cam bir bardak koymak, taşmayı bir süreliğine önler. - Tereyağı sürmek: Tencereye sütü koyduktan sonra ağız kısmına tereyağı sürmek, süt taneciklerinin taşmasını bir süreliğine engeller.

    Süt yağı ayırma nasıl yapılır?

    Süt yağı ayırma işlemi iki farklı şekilde yapılabilir: 1. Doğal yolla ayırma. 2. Seperatörlerle ayırma. Ayrıca, büyük ölçekli üretim yapan işletmelerde yağ standardizasyonu otomatik olarak yapılır. Evde süt yağı ayırmak için ise aşağıdaki adımlar izlenebilir: Süt, çelik bir tencerede kaynatılır. Süt kaynadıktan sonra üzerinde bir kaymak tabakası oluşur. Bu kaymak tabakası, bir başka kaba ayrılır. Biriktirilen kaymaklar, buzluktan çıkarılarak çözünmesi beklenir. Çözünen kaymaklar, geniş bir kaba alınıp mikserle bir süre çırpılır. Daha sonra kaymakların üzerine çok soğuk su veya buz kalıpları ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Sudan ayrılarak topaklaşmaya başlayan tereyağı, süzgeç veya tülbent yardımıyla iyice süzülür. Süt yağı ayırma işlemi, uzmanlık gerektirdiğinden bir profesyonele danışılması önerilir.

    Krema makinesi ile kaymak yapılır mı?

    Krema makinesi ile kaymak yapılabilir. Krema makinesi, sütün kremasını (kaymağını) ayırmak için kullanılır. Evde kaymak yapmak için, 200 ml sıvı krema, yarım su bardağı süt ve bir buçuk yemek kaşığı nişasta kullanılarak bir tarif uygulanabilir.