Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otellerde görevli personel sayısı, otelin büyüklüğü, işletme tipi, sezonluk değişimler ve hizmet standartları gibi faktörlere bağlı olarak değişir 1.
Bazı otel departmanlarında çalışan personel örnekleri:
- Ön büro: Resepsiyon müdürü, ön büro acenteleri, rezervasyon uzmanları, telefon operatörleri, bellboylar 24.
- Yiyecek-içecek: Restoran müdürü, müdür yardımcısı, şef, ziyafet müdürü, sommelier 4.
- Kat hizmetleri: Housekeeper, temizlik personeli 5.
- İnsan kaynakları: İnsan kaynakları müdürü 45.
- Teknik servis: Teknik müdür 5.
Bu sayılar, otelin özel ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: