Vücutta ödem yapan bazı besinler şunlardır: 1. Basit karbonhidrat kaynakları: İşlenmiş gıdalar, paketli ürünler ve şeker içeren besinler yüksek sodyum içerir ve hücrelerde sodyum tutulmasına neden olur. 2. Yüksek miktarda kafein: Kafein, diüretik etkiye yol açar ve sodyum emilimini sınırlar. 3. Turşu ve konserve ürünler: İçeriklerindeki yüksek tuz nedeniyle vücutta su tutulmasına neden olurlar. 4. Alkol: Alkol, vücudun su tutma kapasitesini artırır. 5. Zeytin, peynir, cipsler ve tuzlu kuruyemişler: Yüksek oranda tuz içerirler. 6. Hazır soslar ve fermente gıdalar: Kavrulmuş tuzlu kuruyemişler, hazır çorba ve kek gibi besinler de ödem oluşumuna yol açabilir. Ödem oluşumunu önlemek için bu besinlerin tüketimini sınırlamak veya uzman bir diyetisyene danışmak önerilir.