Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam buğday unlu pizza, beyaz unla yapılan pizzalara göre daha sağlıklı bir seçenektir 23. Bunun nedeni, tam buğday ununun daha fazla lif, potasyum, kalsiyum, sodyum, demir, A ve B vitaminleri, folat ve çinko gibi faydalı maddeler içermesidir 3.
Ancak, tam buğday unlu pizzanın yağ ve protein içeriği yüksek olabilir ve dilim sayısı arttıkça vücuda alınan kalori miktarı da artar 1. Bu nedenle, porsiyon kontrolüne dikkat etmek önemlidir 5.
Ayrıca, pizzanın sağlıklı olması için kullanılan malzemelerin de sağlıklı olması gerekir; işlenmiş etler, fazla miktarda yağ, tuz ve şeker gibi unsurlar pizzanın sağlık faydalarını azaltabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: