Etli ve sebzeli pizza yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: Hamur için: 1 su bardağı su, yarım su bardağı süt, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım paket instant maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2,5-3 su bardağı un. Sosu için: 1 domates rendesi veya konserve domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küp şeker, 1-2 damla sirke, tuz, kırmızı toz biber, kuru fesleğen, kekik. Üzeri için: 2 su bardağı kaşar peyniri, 1 kase mantar, 1 kapya biber, 2 yeşil köy biberi, 4 yemek kaşığı konserve mısır, 1 mor soğan, 1 yemek kaşığı susam. Yapılışı: 1. Hamur yoğurma kabına süt, su, maya ve şeker eklenir, mayanın erimesi sağlanır. 2. Un ve tuz ilave edilip yoğrulur. 3. Mayalanan hamur 2 eşit parçaya ayrılır, yuvarlanıp beze yapılır. 4. Hamur, yuvarlak forma getirilir ve fırın tepsisine alınır. 5. Pizza sosu gezdirilir, kaşar peyniri ve diğer malzemeler eklenir. 6. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirilir. 7. Son olarak biraz daha kaşar peyniri eklenip 2-3 dakika daha pişirilip kapatılır. Alternatif olarak: Sebzeli pizza için: 1 kabak, 2 kırmızı biber, 1 çarliston biber, 1 çay bardağı mısır konservesi, 4 dal fesleğen kullanılabilir. Etli pizza için: Kıyma veya dilimlenmiş et eklenebilir. Tarifler, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.