Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon, yüksek protein içeriği ve sağlıklı yağ profiliyle diyette tercih edilmesi gereken besinlerin başında gelir 1. Ayrıca, Omega-3 yağ asitleri, B12 vitamini, D vitamini ve selenyum gibi bağışıklık sistemini güçlendiren birçok besin öğesini bünyesinde barındırır 13.
Ancak, somon tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Porsiyon kontrolü: Haftada 2-3 kez 150-200 gram arası tüketilmesi önerilir 1.
- Pişirme yöntemi: Kızartma gibi yüksek ısıda ve yağlı yöntemlerden kaçınılmalı, ızgara veya fırın gibi sağlıklı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir 13.
- Güvenilir kaynak: Dondurulmuş ürünlerden ziyade taze ve güvenilir yerlerden alınan somonlar daha faydalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: