Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hem ton balığı hem de somon balığı sağlık açısından faydalıdır, ancak bazı açılardan farklılık gösterirler:
Ton Balığı:
- Daha düşük kalori ve yağ içeriğine sahiptir 23.
- Yüksek protein kaynağıdır 23.
- Cıva içeriği daha yüksek olabilir, bu nedenle hamile kadınlar ve çocuklar tüketim miktarını doktorlarına danışarak ayarlamalıdır 13.
Somon:
- Daha yağlı olup, bu nedenle kalorisi daha yüksektir 13.
- Omega-3 yağ asitleri ve D vitamini açısından zengindir 13.
- Kemikleri yenmek için yumuşaktır, bu nedenle iyi bir kalsiyum kaynağıdır 3.
Sonuç olarak, Omega-3 yağları ve D vitamini almak istiyorsanız somon, daha fazla protein ve daha az kalori istiyorsanız ton balığı tercih edilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: