Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastaları, yüksek kakao oranına sahip ve düşük şeker içeren bitter çikolataları ölçülü şekilde tüketebilir 12.
- Günlük tüketim miktarı 20-30 gramı geçmemelidir 12.
- %70 ve üzeri kakao oranına sahip çikolatalar tercih edilmelidir 12.
- Besin etiketlerini dikkatlice incelemek, içeriğinde ilave şeker veya yapay tatlandırıcı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir 12.
Bitter çikolata, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini hızla yükseltmez ve flavonoidler sayesinde insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir 12. Ancak, fazla tüketildiğinde yine de kan şekerinde yükselmeye neden olabilir 1.
Herhangi bir sağlık sorunu için diyet düzenlemeleri yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: