Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastaları yulaf ezmesi yiyebilir, ancak bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir.
Yulaf ezmesi, kan şekerini yavaş ve dengeli bir şekilde yükselten yüksek kaliteli karbonhidratlar içerir 13. Ayrıca, lif, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengindir, bu da sindirim sistemini harekete geçirir ve kalp sağlığını destekler 3.
Ancak, hızlı pişirilen ve defalarca ısıl işlem görmüş yulaf ezmelerinden kaçınılmalıdır, çünkü bu ürünler besin değerlerinden büyük ölçüde kaybeder 3. Ayrıca, yulaf ezmesinin tam tahıllı ve doğal olmasına özen gösterilmelidir 4.
Şeker hastalarının beslenme düzenlerini belirlerken bir diyetisyene danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: