Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyveden alınan şekerin zararlı olup olmadığı duruma göre değişiklik gösterebilir.
Doğal fruktoz meyve içinde liflerle birlikte bulunduğu için hızlı emilmez ve kan şekerini aniden yükseltmez 3. Ayrıca, meyveler vitamin, mineral ve antioksidan gibi faydalı bileşenler de içerir 5.
Ancak, yapay fruktoz (yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi) işlenmiş gıdalarda fazla miktarda bulunur ve aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir 25. Bu tür fruktoz, karaciğerde yağ birikimine, insülin direncine, kilo artışına ve diğer metabolik hastalıklara neden olabilir 34.
Sonuç olarak, meyveden alınan şekerin dengeli ve ölçülü tüketilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: