Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap, ölçülü tüketildiğinde bazı sağlık faydaları sunabilir 24. Özellikle kırmızı şarap, içerdiği polifenoller sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir, kötü kolesterolü azaltabilir ve iyi kolesterolü artırabilir 24. Ayrıca, şarap tüketimi katarakt ve tip 2 diyabet riskini de düşürebilir 2.
Ancak, şarabın aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir 3. Alkol, vücuda girenden daha fazla suyu idrar yoluyla dışarı atmaya neden olarak dehidrasyona yol açabilir ve baş ağrısına sebep olabilir 1. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü şarabı Grup 1 kanserojen olarak sınıflandırmıştır 3.
Sonuç olarak, şarabın sağlık üzerindeki etkileri kişiden kişiye değişebilir ve uzman bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: