Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Candida diyeti, vücutta doğal olarak bulunan candida mantarının kontrolsüz çoğalmasını kontrol altına almak ve vücudu dengelemek amacıyla uygulanan bir beslenme yaklaşımıdır 123.
Candida diyetinde tüketilmesi önerilen bazı yiyecekler:
- Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, karnabahar, kabak gibi düşük nişastalı sebzeler 123.
- Protein kaynakları: Tavuk, hindi, balık, yumurta 123.
- Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, avokado yağı, hindistancevizi yağı 123.
- Az nişastalı tahıllar: Yulaf, kahverengi pirinç 123.
- Fermente gıdalar: Kefir, probiyotik yoğurt, turşu 123.
Candida diyetinde uzak durulması gereken bazı besinler:
- Basit şekerler: Akla şurubu, pekmez, sofra şekeri 14.
- Gluten içeren tahıllar: Buğday, çavdar, arpa 14.
- İşlenmiş etler: Salam, sucuk, sosis 14.
- Nişastalı sebzeler: Patates, muz, incir 14.
- Bazı süt ürünleri: Süt, krema, peynir 14.
Candida diyeti, doktor tavsiyesi ile uygulanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: