Buradasın
Mantarı tetikleyen yiyecekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar enfeksiyonlarını tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- Şeker ve şekerli gıdalar: Şeker, mantarların besin kaynağı olarak kullanabileceği bir bileşendir ve aşırı tüketimi mantarların büyümesini teşvik edebilir 13.
- İşlenmiş gıdalar: Yüksek miktarda şeker, tuz ve koruyucu maddeler içeren işlenmiş gıdalar, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve mantarların gelişmesine zemin hazırlayabilir 13.
- Alkol: Bağışıklık sistemini baskılayarak mantar enfeksiyonlarının gelişimini artırabilir 13.
- Gluten içeren gıdalar: Gluten, bazı bireylerde bağırsak sağlığını olumsuz etkileyerek bağışıklık sistemini zayıflatabilir 1.
- Süt ve süt ürünleri: Bazı kişilerde mantarın büyümesini tetikleyebilecek laktoz içerir 3.
Sağlıklı bir beslenme düzeni, enfeksiyon riskini azaltmada önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: