Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar, birçok besin öğesi açısından zengin bir besindir ve en iyi besin olarak değerlendirilebilir.
Mantarın bazı faydaları şunlardır:
- Düşük kalori ve yağ içeriği: Yarım bardak doğranmış kültür mantarı yaklaşık 20 kalori ve 0 yağ içerir 1.
- Yüksek vitamin ve mineral içeriği: B vitaminleri, potasyum, selenyum, bakır ve çinko gibi besin maddeleri açısından zengindir 3.
- Bağışıklık sistemini destekleme: Shiitake mantarında bulunan "lentinan" adlı beta-glukan, bağışıklık hücrelerini aktive edebilir 3.
- Beyin sağlığına katkı: Bazı mantar türlerinin sinir büyüme faktörünü artırabileceği ve anti-inflamatuar etkiler gösterebileceği düşünülmektedir 3.
Ancak, mantar tüketirken taze ve doğru şekilde saklanmasına dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: