Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve gıdaların tehlikeli olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek sodyum içeriği 1. Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon ve böbrek hastalıklarına yol açabilir 1.
- Koruyucu kimyasal maddeler 1. Bazı koruyucular kanserojen olabilir veya hormon dengesini bozabilir 1.
- Besin değeri kaybı 1. Konserve işlemi, özellikle C ve B grubu vitaminlerin kaybına neden olur 12.
- Botulizm riski 135. Yanlış hazırlanmış konservelerde "Clostridium botulinum" bakterisi oluşabilir ve bu bakteri, felce ve ölüme yol açabilen botulizm zehirlenmesine neden olabilir 135.
Ayrıca, konserve kutulardaki BPA (bisfenol-A) kimyasalının da gıdaya geçebileceği ve sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtilmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: