Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasaptan alınan tavuğun sağlıklı olup olmadığı, tavuğun nasıl yetiştirilip kesildiğine bağlıdır.
Türkiye'de tavuk yetiştiriciliği, Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapılmaktadır 34. Bu standartlara göre, tavuklara sadece tedavi amaçlı antibiyotik verilmekte, hormon kullanımı ise kesinlikle yasaklanmıştır 34. Ayrıca, üretim tesisleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmakta ve düzenli olarak denetlenmektedir 4.
Ancak, merdiven altı işletmelerin ürünlerinden kaçınmak ve ambalajı bozulmamış, üreticinin markasıyla satışa sunulan tavuk etlerini tercih etmek önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: